Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Forretnings grundlag

Selskabet Brødrene A & O Johansen A/S (koncernen) blev grundlagt i 1914 og noteret på Københavns Fondsbørs i 1963. 

Koncernen er en videnbaseret IT- og logistikvirksomhed, som handler med et bredt teknisk varesortiment inden for Varme, Ventilation og Sanitetsteknik (VVS), EL-teknik (EL), Vand og Afløb (VA) samt Værktøj. Dette betyder, at AO har et mål om at tilbyde sine kunder markedets mest brugervenlige og pålidelige IT-systemer til at håndtere planlægning, køb samt levering tilpasset kundernes behov.

Koncernen har over 24.000 professionelle kunder (B2B) samt ca. 350.000 private (B2C) kunder, som tilbydes et sortiment på over 400.000 varevarianter. Varesortimentet udbygges løbende efter kundernes behov, idet AO ønsker at være lagerførende på de produktområder, som kunderne efterspørger. 

Koncernen er aktiv i Danmark, Sverige, Norge og Estland. I 2020 udgjorde den udenlandske omsætning under 10 % af koncernens samlede omsætning.

Koncernen henvender sig til følgende markeder: 

 • Det professionelle marked (PROF-markedet), som betjenes via AO, er kendetegnet ved at være fragmenteret med mange mindre kunder. 

 • Det private marked er kendetegnet ved mange kunder, som foretager onlinekøb. Markedet betjenes via p.t. via otte webshops: BilligVVS.dk, LavprisVVS,dk, LavprisEL.dk, VVSochBad.se, BilligVVS.no, Greenline.dk, LampeGuru.dk og LampeGuru.no.

Det professionelle marked (prof-markedet)
AO’s primære forretning er PROF-markedet i Danmark, hvor der leveres et bredt varesortiment inden for fagområderne VVS, EL og VA samt Værktøj. Ovennævnte marked kan inddeles i følgende: Nybyggeri og ReMoVe (Reparation, Modernisering og Vedligeholdelse).

ReMoVe-markedet er forholdsvist stabilt, idet det er præget af mange mindre opgaver. Opgaverne er vanskelige at planlægge, og behovet for materialeforbrug på den enkelte opgave er derfor svært at forudse. Dette marked passer godt til AO’s decentrale strategi, hvor 50 håndværkerbutikker rundt om i Danmark tilbyder kunderne ”one-stop shopping”. Alle butikkerne lagerfører et bredt teknisk varesortiment inden for VVS, EL, VA og Værktøj.

Markedet for nybyggeri er meget følsomt over for udsving i samfundsøkonomien og kan derfor variere meget år for år.

Gennem et effektivt lager- og distributionssystem er AO i stand til at varetage hurtige leverancer til professionelle håndværkere, eksempelvis installatører, entreprenører, kloakmestre, byggefirmaer, samt kommuner, værker og offentlige institutioner.

AO’s omsætning til det professionelle marked i Danmark sker i princippet via tre salgskanaler: 

 1. AO-håndværkerbutikker
  AO fokuserer, med sine 50 håndværkerbutikker i Danmark, på behovet for lokal tilstedeværelse. Kunderne udnytter den lokale tilstedeværelse til at købe varer samt til at få rådgivning inden for de forskellige produktområder og salgskanaler. For at sikre en hurtig og effektiv betjening af kunderne tilbyder alle håndværkerbutikkerne selvbetjeningsløsninger. Derudover tilbydes kunderne at benytte AO's faciliteter i forbindelse med den daglige drfit af deres aktiviteter.

 2. Elektronisk handel (PC, tablet, smartphone samt AO365)
  På AO.dk samt AO’s app til smartphones kan kunderne bl.a. bestille varer døgnet rundt, se varebilleder og fakturaer. AO.dk og AO-appen er under konstant udvikling. AO's elektroniske handel udgør 1.859,4 mio. kr. mod 1.426,8 mio. kr. i 2019, hvilket er en stigning på 30,3 % i forhold til 2019. Der implementeres yderligere digitale løsninger, senest med AO365, hvor kunder i AO365-butikker kan handle døgnet rundt.

 3. Kompetencentre
  I AO’s kompetencecentre kan kunderne ringe, maile eller chatte og få vejledning og tilbud samt bestille varer. Kompetencecentrene bliver løbende styrket via efteruddannelse af medarbejderne for at sikre optimal faglig dygtighed. For at komme endnu tættere på kunderne arbejder flere af medarbejderne i kompetencecentrene med base i de enkelte håndværkerbutikker.

  Projektafdelingen er et af AO’s kompetencecentre med fokus på større      projekter inden for nybyggeri og renovering samt ”storkunder”. Her er      samlet ekspertise for alle produktområder, hvorved tilbud kan                  optimeres inden for alle teknikfagene.

I Sverige sker AO’s omsætning til det professionelle marked gennem de fem butikker i Göeborg, Borås, Malmø, Helsingborg og Kristianstad samt AOnet.se med et primært fokus på VA og Værktøj.

I Estland sælges primært VA-produkter til det professionelle marked fra virksomhedens adresse.

Det private marked 
Det private marked serviceres gennem otte forskellige webshops målrettet tre forskellige forretningsområder:

 • VVS sælges i Danmark gennem BillligVVS.dk og LavprisVVS.dk. I Sverige sælges VVS gennem VVSochBad.se og i Norge gennem BilligVVS.no.

 • El-artikler sælges i Danmark gennem Greenline.dk og LavprisEL.dk.

 • Belysning sælges i Danmark gennem LampeGuru.dk og i Norge gennem LampeGuru.no. 

Kunderne er primært private forbrugere og mindre erhvervsdrivende virksomhede, der enten har behov for at udføre mindre forbedringer som følge af f.eks. funktionsnedbrud af eksisterende inventar eller en større fornyelse af et helt rum. Uanset behov tilbyder AO's webshops på det private marked både inspiration og rådgivning på tværs af et stort sortiment samt nem handel og hurtig levering. Kundeservice sker på kundens præmisser og præferencer via Facebook, chat, telefon og e-mails af faguddannet personale. Via video-guides, installationsvideoer og monteringsvejledninger gør AO det samtidig nemt at gøre-det-selv rigtigt. Ved at være med i hele kunderejsen er det ambitionen at være mere end blot en webshop.