Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Installatører står i kø for at være med i AO-netværk

Selv om man til daglig er konkurrenter, kan man godt lære af hinanden. 11 VVS-installatører og tre leverandører mødes i et specielt AO-netværk for at blive klogere på hverdagens udfordringer. Flere vil gerne være med.

Hvordan tjener du penge i en hård og konkurrencepræget branche? Hvad gør du, hvis du gerne vil have en lærling? Hvad betyder de nye salgs- og leveringsbetingelser?Det er blot nogle få af de emner, som har været behandlet på møder i den netværksgruppe, som salgskonsulent hos AO John Kjær satte i søen for fire år siden.
“Vi mødes i gruppen 4-5 gange om året, og møderne varer som regel fra klokken 12 til 16, men vi har da også været på lidt længere ture, fx til Wavins fabrik ved Horsens,” siger John Kjær. Gruppen af VVS-installatører har også haft lejlighed til at besøge Københavns Vandværk i Rødovre og Amagerforbrændingen.
Han pointerer dog, at netværksgruppen ikke er nedsat for, at den kan udvikle sig til en rejseklub.
“Som tovholder sørger jeg altid for, at der er et fagligt indhold i vores arrangementer, sådan at deltagerne kan få viden med hjem, som de kan bruge i deres dagligdag – som fx når vi besøger vandværket,” siger han.

Formålet med netværksgruppen for VVS-installatører

John Kjær fortæller, at netværksgruppen har flere formål, alt efter hvilken kasket man har på. For installatørerne er formålet at blive klogere på de udfordringer, der kan dukke op i hverdagen:
“For eksempel har vi haft besøg af en sikkerhedskonsulent, der fortalte om, hvordan man håndterer aspekter omkring sikkerhed på byggepladsen. Hvad gør man for eksempel, hvis en medarbejder ikke vil bære sikkerhedsbriller, og hvilke konsekvenser kan det få. En anden gang havde vi besøg af en advokat, der forklarede om betydningen af AB Forbruge 2010. Det er sådan nogle emner, vi tager op. Vi har også haft præsentation af bogføringsprogrammer. Det er alle sammen forhold, som er svære for håndværkeren at få tid til at sidde og læse op på,” siger John Kjær.
“Og selv om VVS-installatørerne er konkurrenter, er det også meningen, at de gerne skal lære hinanden så godt at kende, at de fx kan give opgaver videre til hinanden i perioder med travlhed.”
Netværksgruppen tæller i øjeblikket repræsentanter fra Wavin, Ifö og Baxi, og så naturligvis John Kjær, der repræsenterer AO.
“Det er ikke meningen, at det skal udvikle sig til et stort salgsmøde, hvor leverandørerne står og reklamerer for deres produkter. Men de må selvfølgelig gerne nævne nye produkter, hvilket også giver dem mulighed for at få direkte feedback fra håndværkerne. Er der nogen varer, der ikke virker, som de skal eller er der behov for nye produkter. For AO er formålet naturligvis, at vi gerne vil give installatørerne nogle muligheder, som de ikke får hos vores konkurrenter, så vi har glade kunder. Derfor er netværksgruppen et godt supplement til vores andre tilbud,” siger John Kjær. 

Kom selv i gang

Noget kunne tyde på, at netværksgruppen har ramt rigtigt. I hvert fald fortæller John Kjær, at installatørerne står i kø for at være med.
“Men vi skal heller ikke være for mange. Dog er det ikke op til mig at bestemme, hvem der kan være med i gruppen – det må de nuværende deltagere beslutte i fællesskab. Det skal ikke være en loge, men alligevel skal folk også passe sammen. Når det gælder leverandører, er det også vigtigt, at de ikke overlapper hinanden. Der skal ikke være direkte konkurrenter med i gruppen,” siger John Kjær.