Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Slip for bøvlet med en flamingo-brænder

Hurtig, effektiv og miljøvenlig. AO’s flamingo-brænder, der er udviklet i tæt samarbejde med kunderne, er proppet med fordele. Så arbejder du med flamingo, skal du følge med her.

Vi fanger Steen Nørbjerg Larsen på telefonen, mens han er undervejs på landevejen mellem to kunder. Steen er key account i AO’s værktøjsdivision, og han har været i håndværksbranchen i 20 år. Det vil sige, at han nærmest kender Gud og hvermand i området Herning, Viborg, Skive og Holstebro. Og så er han altid god for en sjov historie.
En af historierne handler om, hvordan Steen for nogle år siden fik ideen til den maskine, som du i dag kan bruge, når flamingoen skal skæres til.
“Dengang var jeg på besøg hos en kunde på Mors, hvor de gik rundt og brugte en motorsav til at skære flamingo-pladerne til. Det var jo noget værre noget, og det svinede ad pommern til. Alt det hvide fnuller røg jo over til naboen og ned i hans swimmingpool og blokerede filteret. Det var naboen ærligt talt ikke specielt begejstret for. Så min kunde måtte både betale for et nyt filter og for at få poolen renset for flamingo-fnuller,” griner Steen.
Men ideen om at fremstille en mere effektiv – og fremfor alt mindre svinende – metode til at skære flamingo var født i Steens hoved. Sammen med en lokal entreprenør gik Steen derfor i gang med at udvikle maskinen.

Tidskrævende udvikling

“Det er altså noget, der tager en hel del tid. Fra vi første gang stod ude i entreprenørens værksted og til vi havde den første salgsklare maskine, gik der vel tre år,” siger Steen.
“Vi havde den første prototype med til en håndværkermesse, hvor de besøgende kunne få lov at teste den, og se, at den rent faktisk virkede. De var meget begejstrede for maskinen, men til gengæld fik vi at vide, at apparatet simpelthen var så grimt, at vi ikke kunne være bekendt at sælge det,” fortæller Steen. Så derfor måtte han tilbage til værkstedet.
“Entreprenøren skulle jo også passe sit normale arbejde, så det endte med, at han foreslog, at jeg i stedet skulle samarbejde med en af hans gode venner – nemlig Klaus Strøm Kristensen fra virksomheden Twinca i Vinderup. Og sådan blev det,” fortæller Steen.
“I fællesskab fik vi færdigudviklet maskinen, og i dag har vi et fortrinligt samarbejde om produktet. Nu mangler vi bare, at sjællænderne også får øjnene op for maskinen,” siger Steen med et stort grin.
“Hvis du bruger en fukssvans eller måske ovenikøbet en motorsav, så dør du altså på at gå og skære flamingo. Og så er det jo de færreste, der har skærebukser på, når de får fyret op under motorsaven. Med flamingo-brænderen kan du arbejde stående, og du kan endda sætte støvsuger på, så du får fjernet dampene. På maskinen kan du indstille varmegraderne, så du kan arbejde i forskellige flamingoplader, uanset hvor hårdt de er komprimeret.”
”Det er dog ikke kun de ‘klassiske’ jord- og betonfolk, som kan have glæde af  flamingobrænderen,” fortæller Steen.
“Om du er el-installatør eller VVS’er, så kan du have en kæmpe fordel af flamingo-brænderen, der også fås med fire forskellige størrelser bøjler eller hesteskosklinger. De er fantastiske til, hvis du skal have skåret ud til pex-varmerør – eller hvis du som elektriker skal trække kabler til en gulvstikkontakt. Det gør det muligt at lave et stykke arbejde, der bare er håndværksmæssigt i orden,” siger Steen.
“Selvfølgelig kræver maskinen, at du har din håndværksmæssige gefühl med sagerne. Men det kan vi altså godt finde ud af herovre i Jylland.”

Se og læs mere om flamingobrænderen her

 

Flamingo-brænderen er udviklet gennem et årelangt tæt samarbejde med AO’s kunder

Brænderen har integreret udsugningsstuds og gør det muligt at stå oprejst under skæring. Temperaturen indstilles trinløst, og dermed justeres også skærehastigheden. Maskinen kræver ikke sikkerhedsbeklædning, og du får rene snit helt uden fnuller.

Leveres med dybdestyr og fire knive.