Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Damixa - tilbuddet gælder kun i februar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Damixa - tilbuddet gælder kun i februar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Håndværkerfradraget er tilbage...

... ganske som Lars Løkke Rasmussen lovede det i valgkampen, og det giver forhåbentlig travlhed hos håndværkerne. Ordningen bliver dog ændret fra nytår, sådan at der kun bliver fradrag for  energirenoveringer og klimatilpasninger.

Håndværkerne skulle gerne mærke, at håndværkerfradraget er tilbage

Finansministeriet og Skatteministeriet vurderede, at ordningen skabte
1.000 nye job i 2013
1.500 nye job i 2014
Den nye ordning vurderer Skatteministeriet vil skabe omkring
600 nye jobs

I valgkampen forud for folketingsvalget vakte det en del opsigt, at Venstre og Lars Løkke Rasmussen ville genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft. Men manøvren lykkedes, valgsejren kom i hus, og ganske som lovet er det forjættede fradrag nu genindført.
Det betyder, at boligejere kan få tilskud – eller rettere et skattefradrag – når de betaler for en række forbedringer i huset, og tanken er, at det vil mindske sort arbejde og sætte gang i hjulene i byggeriet.
Men hvor meget aktivitet og hvor mange nye job ordningen vil skabe, er eksperter og  brancheorganisationer svært uenige om.
Fx har Dansk Byggeri tidligere vurderet, at den gamle Bolig Job ordning, altså den, der blev standset i 2014, skabte 5.000 job i byggeriet, mens Finansministeriet og Skatteministeriet vurderede, at ordningen skabte 1.000 nye job i 2013 og 1.500 nye job i 2014.
Den nye ordning vurderer Skatteministeriet vil skabe omkring 600 nye job.
Med andre ord er der ingen, der helt præcist præcist ved, hvor travlt håndværkerne får. Alle er dog enige om, at ordningen vil have en effekt.
I øvrigt bliver ordningen ændret fra nytår, sådan at håndværkerfradraget får en mere grøn profil. Det betyder, at man i 2016 og 2017 ikke kan få fradrag for at få malet stuen, men kun få fradrag, hvis man fx investerer i efterisolering eller på anden måde energirenoverer.

 

Håndværkerfradraget eller bolig job ordningen, som den officielt kaldes, er genindført med tilbagevirkende kraft for hele 2015 og 2016-17

Man kan som boligejer i 2015 fratrække maksimalt 15.000 kr. i skat – det vil sige, at man sparer skatteværdien eller cirka 5.000 kr. Andelsboligejere og lejere kan under særlige omstændigheder også få fradrag.
Fradraget er pr. person, så et ægtepar kan tilsammen fratrække 30.000 kr., og faktisk kan også hjemmeboende børn over 18 år få fradrag, hvis barnet altså betaler sin andel af renoveringen.
Fra 2016 ændres ordningen, så den fremmer energirenoveringer og klimatilpasning.
Husk, at betalingen til håndværkeren skal falde elektronisk.
I 2013 og 2014 benyttede 500.000-600.000 danskere håndværkerfradraget, men ordningen blev skrinlagt af den tidligere regering, der mente, ordningen var for dyr.
Bolig Job ordningen giver mulighed for at fradrage lønudgifter ved en lang række energiforbedringer af boligen som isolering og udskiftning af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge, installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmestyringsanlæg.
For så vidt angår klimatilpasning, kan der fradrages lønudgifter til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, regnvandsfaskiner, rodzoneanlæg og
minirensningsanlæg.

Kilde: Finansministeriet.