Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Her er hjælpepakkerne, du skal være opmærksom på

Af Michael Rachlin 

 

Her er de ting, som er vedtaget i starten af april. Hold dig opdateret på virksomhedsguiden.dk og se, hvad du allerede kan søge nu.

For mange håndværkere er det business as usual: Byggepladserne har åbent, der er stadig vandrør, som springer, og eltavler, der skal skiftes.

Andre håndværkere har allerede oplevet en hård opbremsning, og der er firmaer, som har sendt medarbejderne hjem – ikke kun på grund af sygdom, men også på grund af manglende opgaver. En tredjedel af de private, der har planlagt at hyre en håndværker nu, har udskudt opgaven på grund af corona-krisen, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

Så går det godt eller går det helt ad helvede til?
Det kommer an på, hvem man spørger!

Men hvis du har oplevet en nedgang i omsætningen, så har regeringen vedtaget en række pakker, der kan hjælpe dig. Nogle ting – fx de nye betalingsfrister for skat og moms og lempede regler for sygedagpenge – gælder for alle. Også selvom du ikke har haft tab.

Her er en oversigt over de pakker, der er vedtaget i den første uge af april. Som mange andre ting går det hurtigt i disse dage. Hold øje med Virksomhedsguiden.dk for at se, om der er kommet nye tiltag. Og det er også her, du kan læse ”alt det med småt” i forhold til det, der allerede er vedtaget.

Kompensation for selvstændige

Hvad? 
Det er puljen til selvstændige og små virksomheder, hvis omsætning

falder.Hvis du har under 10 fuldtidsansatte og forventer at tabe 30 procent af din omsætning, kan du søge denne pulje. Du får dækket 75 procent af dit omsætningstab. Du skal dog være opmærksom på, at du skal tilbagebetale denne kompensation, hvis du alligevel klarer dig godt: Hvis omsætningen alligevel ikke falder med 30 procent, og hvis du ender med at tjene mere end 800.000 kroner som selvstændig i 2020. Der er både en ordning for selvstændige med og uden CVR-nummer  
Hvornår og hvordan: Du skal selv ansøge med din NemID – og der er åbent for ansøgninger nu.
Læs nærmere betingelser i virksomhedsguiden.

Hjælp til lønudgifter

Hvad:
Hvis du overvejer at fyre dine medarbejdere på grund af manglende opgaver, kan du sende dem hjem på fuld løn – delvist på statens regning.

Du kan søge om lønkompensation, hvis du står overfor at skulle fyre mindst 30 pct. af dine medarbejdere eller mindst 50 ansatte, hvis du har en stor virksomhed. På den måde kan du altså beholde medarbejderen og få staten til at dække 75 procent af lønnen for fastansatte og 90 procent for timelønnede, dog ikke mere end 30.000 kroner. Medarbejderen skal i sagens natur ikke arbejde, når han eller hun er hjemsendt.
Hvornår og hvordan: Du skal selv ansøge med din virksomheds NemID – og der er åbent for ansøgninger nu
Læs nærmere betingelser i virksomhedsguiden.

Udskyd fristen for betaling af skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms

Hvad?
Det her er en af de pakker, som alle får glæde af. Og den giver lidt luft nu og her.

Det her er ikke stor pengegave, da pengene skal betales alligevel. Men det giver tiltrængt luft til likviditeten. Du skal stadig indberette moms og skat, og hvis du har minus i momsregnskabet, kan du stadig få moms tilbage. Der er forskellige frister, efter om du betaler A-skat til dine medarbejdere eller eksempelvis B-skat i en enkeltmandsvirksomhed.  Hvis du kun betaler B-skat, skal du betale skat næste gang i slutningen af juni.
Hvornår og hvordan? Hvis det kører over betalingsservice, sker det af sig selv. Ellers skal du eller din bogholder gå ind og ændre betalingsfristerne.
Læs fristerne og mere om ordningen her

Hjælp til faste udgifter

Hvis du forventer et ordentligt hak i omsætningen –mindst 40 procent – kan du få dækket nogle af dine faste udgifter – fx leasing, husleje eller renteudgifter. Ordningen gælder for alle typer af virksomheder.

Hvis du forventer, at din virksomhed kommer til at opleve et fald i omsætningen på mere end 40 % som følge af coronavirus, kan du få nogle af dine faste udgifter dækket. Hvor meget du kan få dækket, afhænger af, hvor meget din omsætning falder. Men du skal mindst have faste udgifter for 25.000 af kroner i perioden 9. marts til 8. juni. Hvis din omsætning alligevel ikke falder så meget, skal du betale pengene tilbage. Ordningen gælder i øvrigt også de virksomheder, der har forbud mod at holde åbent. Det er fx frisører, men lige præcis den del er typisk ikke aktuel for håndværkere.  

Hvornår og hvordan? Ordningen er ikke helt på plads i uge 14, men virksomhedsguiden forventer, at man kan søge fra uge 15. Du får brug for en revisorpåtegning for de faste udgifter for at kunne søge.

Læs nærmere betingelser i virksomhedsguiden.

Udvidet refusion for sygemeldte medarbejdere

Denne pakke er til dig, der har sygemeldte medarbejdere med corona eller symptomer på corona. Eller hvis du er selvstændig og selv er blevet syg.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man går hjem, hvis man oplever symptomer eller på anden måde ikke er frisk, også selvom det måske ikke er corona. For at understøtte det – og give virksomhederne en hjælpende hånd – har regeringen lempet reglerne for sygedagpenge. Der er nu refusion fra første sygedag for både medarbejdere og den selvstændige.

Hvornår og hvordan: Du kan søge nu. Hvor du søger, afhænger af, om du er arbejdsgiver eller selvstændig.

Læs nærmere betingelser i virksomhedsguiden.

Lånegaranti hos vækstfonden

Denne pakke er til dig, der har svært ved at få et lån i banken til at dække tabet af omsætning.

Hvis banken har sagt nej til et lån i din virksomhed, kan du muligvis få Vækstgarantifonden til at garantere 70 procent af lånet eller kassekreditten. For små og mellemstore virksomheder kan du ifølge Erhvervsministeriet formentlig få lån på mere favorable vilkår end normalt. Men det er stadig op til din bank. For at komme i betragtning skal du forvente et tab på omsætningen på 30 procent.
Hvornår og hvordan: Ordningen er i gang. Du skal kontakte din bank eller sparekasse.
Læs mere her

Kompensation for aflyste eller udskudte arrangementer
Hvad:
Du kan søge denne pulje, hvis du havde planlagt et arrangement i marts, der er blevet aflyst som følge af regeringens opfordring til at aflyse eller udskyde arrangementer med mere end 1.000 deltagere

Næppe relevant for rigtig mange håndværkere, men måske værd at huske, hvis du har leveret noget til et arrangement, der er blevet aflyst.
Læs nærmere betingelser i virksomhedsguiden.

Og lige et ”dumt” – men særdeles relevant – spørgsmål:

Hvordan ved jeg, hvor meget min omsætning vil falde? Kan jeg søge, hvis jeg ikke ved det?

Det er nok de færreste håndværkere, der lige nu kender deres omsætning i de kommende måneder. Ordningerne er bygget på et ”forventet” fald i omsætningen. Så det er OK at lave et realistisk skøn og søge ud for det. Det er ikke forbudt at klare sig bedre end forventet. Men du vil så skulle betale støtte helt eller delvist tilbage.