Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Kæmpe interesse for LED-belysning

 

LED-belysning er efterhånden lige så populært som Kung-Fu-is på en varm sommerdag. Og kunden kan også hente massive besparelser, hvis man gør sit forarbejde, råder Allan Torp Frederiksen, AO.
Kunderne kan spare mange penge, hvis der investeres i LED-belysning, fortæller Allan Torp Frederiksen, der er produktansvarlig for belysning i AO. Med base i Skive rådgiver han installatører om, hvordan de tilbyder deres kunder de allerbedste løsninger.
”Jeg oplever, at mange spørger efter LEDløsninger. Og for vores installatører ligger der et kæmpe marked. Det er jo ikke kun kontorer og lagerbygninger, der kan spare penge – det gælder også for dagligvareforretninger eller for eksempel en tøjbutik, med masser af halogenspots.”
Men forståelsen er desværre ikke altid så stor som interessen. Han oplever nemlig, at mange kunder efterspørger løsninger, hvor de blot ønsker et quick-fix – altså hvor man monterer LED-lyskilder i de eksisterende armaturer. Men det kan være en dårlig idé – og på den lange bane heller ikke den mest rentable for kunden, fortæller han.
"Hvis du monterer LED i de eksisterende armaturer, risikerer du en dårligere lysspredning og et lavere lysniveau, da armaturet er designet til lysstofrør. Det kan også være, at den mekaniske levetid snart er nået. I stedet vil jeg gerne slå et slag for, at man anbefaler kunden at skifte til nye armaturer, hvor producenten har sørget for at integrere LED-lyskilden i armaturet – på den måde får man et bedre lysudbytte,” siger Allan Torp Frederiksen.

Et typisk eksempel

En typisk opgave for Allan Torp Frederiksen vil være at beregne, hvordan for eksempel en dagligvareforretning eller et kontor kan udskifte de eksisterende armaturer, og hvilke potentielle besparelser på elregningen der venter: ”Der er mange penge at spare, og når man har nogle beregninger, som man kan vise til kunden, så er det ofte også nemmere for kunden at indse, at det kan betale sig med en lidt større investering.”
Senest har Allan Torp Frederiksen, for en installatør hos AO, beregnet, hvad en typisk dagligvareforretning kunne hente ved at skifte butikkens belysning til LED:
”I forretningen har man i dag 167 armaturer, der hver især bruger 50 watt. Med en ny LED-installation, kan butikken få dækket sit behov med 59 armaturer, der bruger 66 watt. Det er en energibesparelse på over 53 procent – hvilket måske ikke siger så meget. Men butikken vil få en årlig driftsbesparelse på over 50.000 kroner – og investeringen er tjent hjem på under fire år.” Det lyder alt sammen meget godt – men kan man stole på de gyldne løfter fra regnearket, vil kritiske kunder sikkert spørge.
”Den slags beregninger er ikke rådgivende, men vejledende. Det er en indikation af, hvad kunden kan forvente. Men nu er jeg jo jyde, så jeg sørger altid for at være lidt forsigtig i mine beregninger,” siger Allan Torp Frederiksen.

Se et stort udvalg af LED-lyskilder her

 

 

Vær opmærksom på, at hvis man monterer LED-lysrør i et eksisterende armatur og skal koble installationen uden om ballasten, så bliver du lampeproducent. El-installatøren er så ansvarlig for, at der ikke er nogen risiko ved at bruge armaturet efter ombygningen, og derfor bør el-installatøren foretage ombygningen efter lyskilde- eller armaturfabrikantens vejledning.

Sikkerhedsstyrelsen har udsendt to meddelelser i den forbindelse:
Meddelelse Elmateriel nr. 17/09
Meddelelse Elinstallationer nr. 30/09