Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Kunderne bliver ofte overraskede over, hvor meget de kan spare

 

Peer Ringholm fra Kemp & Lauritzen i Hvidovre er specialist i energioptimering og møder mange kunder, der bliver overraskede over, hvor meget de kan spare på energien.
”Der er stadig mange kunder, der bliver overraskede over, hvor meget de egentlig kan spare, hvis de for eksempel skifter en gammel kedel eller en cirkulationspumpe,” siger Peer Ringholm.
En typisk opgave for Peer Ringholm er at gennemgå en ejendom fra A til Z for at finde de rigtige steder at energioptimere. Ifølge Peer Ringholm er der stadig mange kunder med ejendomme, hvor selv de lavthængende frugter ikke er plukket.
”Vi registerer alle komponenter, vi ser i ejendommen. Vekslere, pumper, ventiler – alt. Måler flow og temperaturer i anlæg og sammenholder oplysningerne med energiforbruget og bygningens data. Derefter udarbejder vi en rapport til med forslag til energioptimeringer, hvor kunden får overblik over økonomiske og energimæssige fordele. Det hjælper med at træffe beslutninger, når kunden kan se, om en given investering er tjent hjem om tre, fem eller syv år.”
Hos Kemp & Lauritzen kan Peer Ringholm trække på en bred vifte af faggrupper, når kunden skal have de rigtige energioptimeringer. For det kræver omtanke at gennemføre en energi-renovering korrekt.
”Vi har en hel hær, jeg kan trække på inden for ventilation, køl, vvs, EL og CTS. Og det kan være nødvendigt, for når man laver en energioptimering i en bygning, gælder det om at have fuldstændig styr på teknikken. Ofte glemmer man at få indreguleret og indstillet anlæg ordentligt efter en større energi-renovering. Det kan give stor driftsproblemer og energibesparelsen udebliver.”
Netop da Worker møder Peer Ringholm, er han ved at gennemgå en bygning, hvor der er opstået problemer med varmen efter en energioptimering.
Et typisk anlæg hvor der ikke er foretaget en korrekt indreguleret, det har medført manglende varme nogle steder og en dårlig afkøling på fjernvarmen.

Stor interesse – færre penge

”Vi oplever en stor interesse for at få optimeret på varme og køl. Det gælder om at få et optimalt indeklima og en mere økonomisk drift, og vi hjælper mange, der gerne vil konvertere til fx fjernvarme eller varmepumper, og vi hjælper med at finde rundt i den jungle af tilskudsordninger, som også er på det her område,” siger Peer Ringholm.
Han peger på én særlig vigtig tilskudsordning, der er målrettet til industrien – den såkaldte ’VE til proces’.
”Producerende virksomheder kan få fra 30 til 65 procent tilskud til konvertering til vedvarende energi anvendt i fremstillingsprocessen, og der er afsat en pulje på 3,65 mia. kr. i perioden 2013-2021.”