Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Specialbyggede sektionsmålerbrønde med færdigbygget BYPASS og el-installation

Olaf Christiansen er sektionschef for AO Vaga Teknik, hvor en gruppe højt uddannede medarbejdere har specialiseret sig inden for vandforsyning, rensningsanlæg og specialudviklede løsninger fra eget værksted. Og de har travlt. For klimaforandringer, privatiseringer af vandværker og en renovationspukkel i forsyningsnettet har placeret området øverst på agendaen hos både kommuner og entreprenører.

Vaga står for Vand og Gas, og AO Vaga Teknik blev grundlagt tilbage i 1980, da naturgasnettet stadig var under opbygning. I dag er naturgassen fuldt etableret, og gasprodukter står for en meget lille del af Vagas aktiviteter,” fortæller Olaf Christiansen.
Han har beskæftiget sig med området siden 1988, da han kom fra en stilling hos Nordisk Wavin, og finder stadig vandforsyning, rensningsanlæg og spildevandspumper interessante: ”Det er et område med stort politisk fokus. De kommunale forsyningsvirksomheder er blevet privatiseret. Der vil ske en konsolidering af disse, så færre, men større rensningsanlæg skal klare opgaven”.
For de entreprenører, som ved noget om området, kan det blive profitabelt. "Forsyningsselskaberne har brug for entreprenører med erfaring inden for dette specialområde. Det er specialistviden, der skal til – og vi har et tæt samarbejde med både rådgiver, bygherre og entreprenør på de komplicerede opgaver,” fortæller Olaf Christiansen.

Standardprodukter passer langt fra altid

Forsyningsnettet er komplekst, da det er sammensat af et gammelt ledningsnet bestående af støbejern, eternit og stål, som står foran udskiftning. Standardprodukter passer derfor ofte ikke ind i den sammenhæng – og her kommer AO Vaga Tekniks værksted ind i billedet.
Det 12 mand store værksted arbejder udelukkende med specialløsninger – baseret på bygherres behov. Olaf Christiansen fortæller om en ny case:
”På vegne af Lyngby-Taarbæk Vand A/S udbød Niras i efteråret 2010 et antal sektionsmålerbrønde. Undervejs i detailprojekteringen blev der behov for at eftermontere en række systemer ude på selve pladsen – herunder BYPASS på brøndene og tavle- og el-installation i selve brøndene. I stedet for at give tilbud på det foreslog vi nogle specialudviklede brønde, hvor det hele var færdigmonteret, og el-arbejdet var udført af en autoriseret installatør. Ude på byggepladsen var arbejdet begrænset til nogle få tilslutninger til det øvrige forsynings- og el-net,” slutter Olaf Christiansen.