Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Devi - tilbuddet gælder kun i januar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Sådan bliver du mere effektiv: De otte bedste råd

Alle vil være mere effektive. Ligegyldigt om du vil tjene flere penge, blive en bedre håndværker, have tidligere fri eller bare få mere fra hånden, så handler det om effektivitet. Vi bringer de 10 vigtigste råd.

Lav en to do-liste

Klokken er ved at være 16, og telefonen ringer. Det er fru Jensen fra Sønder Bavelse, der spørger, hvor du bliver af. Forhåbentlig er du lige på trapperne. For du har vel ikke glemt lille fru Jensen? At glemme aftaler er noget af det mest utjekkede, du kan udsætte andre for. Sørg for at have alle aftaler på en to do-liste. Det er ikke det samme som, at du når det hele. Men så glemmer du det i det mindste ikke.

Prioritér din liste

Formentlig – og forhåbentlig – er din to do-liste så lang, at du ikke kommer i bund med den hver dag. Det ved du omkring frokost. Så tag lige 10 minutter midt på dagen til at se på listen i ro og mag og med et realistisk overblik. Nej, du kommer ikke til Sønder Bavelse i dag, så du griber telefonen:
“Desværre fru Jensen, der er opstået en dum situation. Men jeg kommer forbi i morgen tidlig. Så tager jeg smørkage med.”

Start med din hadeopgave

Et rigtig godt effektivitetstrick, som bliver anbefalet af nogle af klodens mest effektive mennesker:
Start morgenen med at finde de to-tre opgaver, du allerhelst vil undgå. Dem, du har udskudt i dagevis, og du næsten får kvalme af at tænke på. Men det er nu, du har energien, og tænk på, at du kan have fjernet de to-tre øjebæer fra din to do-liste inden frokost. Det er da det, du gør! Om tre timer sidder du fløjtende i varevognen. Det er en energi-booster på den lange bane.

Hold op med at multitaske. NU!

Der er gang i den! Så du taler i telefon med en kunde, mens du med den ene arm forsøger at montere et rør og med den anden arm forsøger at få fat i kraven på lærlingen. Og samtidig er du også ved at brygge kaffe og fylde vand på varmeanlægget. Stop det! Stop det, inden kunden har lagt røret på, telefonen er tabt på gulvet, og varmeanlægget er overfyldt.
Hvis kvinder er bedst til at multitaske, så er det deres problem. For hvis der er en ting, effektivitetsguruerne er enige om, så er det, at multitasking ikke virker. Hvis du er i tvivl, så tag testen sidst i artiklen.

Dine e-mails løber ingen vegne

Selvom du er håndværker og ikke en kontormus, så har du sikkert nogle mails, du skal forholde dig til. Og det er jo nemt nok lige at tjekke dem på mobiltelefonen, når du har hånden fri. Men du er hverken særlig god til at træffe beslutninger eller formulere dig på skrift med din smartphone, når du burde lave noget andet. Afsæt tid til at læse og besvare mails ordentligt sidst på dagen. Din kunde vil hellere vente et par timer på svar end at modtage tre linjer, hvor det eneste, der giver mening, er “Sendt fra min iPhone”. At skrive e-mails føles effektivt, men det er det langtfra altid:
Hvis du har mailet med den samme person i dagevis, og I stadig taler forbi hinanden, skulle du måske lige gribe telefonen og få det ordnet.

Hold pauser

Det lyder paradoksalt, men faktisk er dét at holde pauser en vigtig del af at være effektiv. Der er simpelthen grænser for, hvor lang tid du kan arbejde koncentreret med den samme ting. Hvis du springer en pause over, er det helt sikkert, at din effektivitet begynder at falde efter en lille time. Sørg for at koble fra i pauserne, så er det lettere at modstå fristelsen til at lave pause-ting – som fx at ryge smøger eller tjekke Facebook – når du knokler løs. Hvor lang tid, der skal være mellem pauserne, afhænger af, hvor fysisk hårdt du arbejder, og hvor koncentreret opgaven er. Men som udgangspunkt kan ingen arbejde koncentreret med den samme opgave mere end 45-50 minutter ad gangen.

Følg med tiden, hvad angår værktøj

Mange ting inden for håndværkernes verden ændrer sig aldrig. Andre ting ændrer sig i rivende fart. Inden for værktøj sker en digital revolution, og nye, smarte løsninger kommer hele tiden til. Det kan fx være et Ridgid RE 60 press-, klippe- og stansesæt, der gør, at du kan udføre en række forskellige opgaver ved at udskifte hovedet på et par sekunder.
Sørg for at følge med i, hvad der kommer af nyheder. Det er ikke det alt sammen, der kan gøre din hverdag lettere. Men meget af det kan. Og hvis du ikke følger med i udviklingen, finder du aldrig det, der kan gøre en forskel for dig.

Brug elektronikken - men lad den ikke distrahere dig

Masser af digitale redskaber kan gøre din hverdag mere effektiv. Men det kan tidsfordriv på din smartphone ikke. Se på, hvilke programmer du har installeret på telefonen. Måske er der nogle stykker, der er med til at distrahere dig i hverdagen: Facebook, Snapchat, noget med nogle vrede fugle og nogle firkantede minearbejdere. Væk med dem! Det kan du hygge dig med i aften.