Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Damixa - tilbuddet gælder kun i februar

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Damixa - tilbuddet gælder kun i februar

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Spirende optimisme i byggeriet

Der er forsigtige tegn på, at opsvinget har indfundet sig. Men det er ikke et opsving, der kommer bragende ind ad hoveddøren, det er mere et lidt forsigtigt tøvende opsving, der kravler langs panelerne.

“Parcelhusbyggeriet kravler opad”. “Forårstegn i byggeriet”.
Der går ikke længere år mellem de positive overskrifter fra byggeriet. Det går langsomt og forsigtigt fremad, og der er spirende tegn på, at vi omsider er ved at være igennem krisen. “Jeg kan bekræfte, at det ser bedre ud. Når vi spørger vores medlemmer, hvordan de forventer, det kommer til at gå i de kommende tre måneder, så er de mere optimistiske, end da vi spurgte dem for to år siden. Det vil sige, at de forventer flere ordrer og flere ansatte,” siger Jacob Thiel, der er cheføkonom i Håndværksrådet.

Byggeriet af supersygehuse, metrobyggeri og renoveringer af almene boliger er nogle af de tunge opgaver, som danner basis for optimismen. Samtidig er der også små tegn på, at hr. og fru Jensen begynder at tro på fremtiden. Der er nemlig ved at komme gang i nybyggeriet af enfamiliehuse.
“Nybyggeriet er kun langsomt ved at rejse sig fra det historiske lavpunkt i 2013. Men det er værd at hæfte sig ved, at nybyggeriet af enfamiliehuse går fremad, for det kan meget vel vise sig at være en varig tendens og ikke bare et enkelt kvartals udsving,” siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri.
Forklaringen skal findes i de lave renter og de mange låneomlægninger, der har givet mange boligejere penge mellem hænderne. Samtidig er boligpriserne – i hvert fald i og omkring de større byer – ved at kravle opad igen. Og det gør det mere fordelagtigt at bygge nyt, når huspriserne stiger.
Men økonomerne er endnu ikke på vej til bageren efter Othello-lagkage for at fejre de gode nyheder. Mange håndværkere kæmper nemlig stadig. I april 2015 var der fx 63 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, der måtte dreje nøglen om.
“Det er for tidligt at lade champagnepropperne springe. Lige nu ser det lidt bedre ud, men uden at vi dog sidder med armene i vejret,” lyder det fra Håndværksrådets cheføkonom, Jacob Thiel. Det er især bortfaldet af bolig-job-ordningen ved årsskiftet, som kaster grus i maskineriet. Det var for tidligt, mener Håndværksrådet:
“Vi kunne se, at især malermestrene i årets første måneder blev ramt af, at bolig-job-ordningen var ophørt. Men det ser ud som om, at malermestrene igen er mere optimistiske. Til gengæld ser tømrere og snedkere knap så positivt på antallet af opgaver,” siger Jacob Thiel.
“Der er ingen tvivl om, at vi er i gang med én eller anden form for opsving, men det ændrer ikke ved, at nogle af de mindre byggevirksomheder må kæmpe for det,” siger han.

5% stigning i nybyggeri i første kvartal i 2015 i forhold til sidste kvartal i 2014.
Målt på etageareal.