Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Grohe - tilbuddet gælder kun i marts

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Rørskæreren made in Askeby

Entreprenør og kloakmester Brian Stryhn fra Askeby har opfundet en smart rørskærer, der skærer kloakrørene på rekordtid. Egentlig skulle rørskæreren bare bruges af ham selv – men nu kan alle købe den hos AO.

At det tager lang tid – faktisk flere år – at få en god idé omsat til virkelighed, kan Brian Stryhn tale med om. Hans opfindelse – en rørskærer, der kan skære kloakrør på under 10 sekunder, har faktisk været undervejs i 8-10 år. Rørskæreren kan både skære og skærpe rørene, så de opfylder loven samt nemme at samle, og det går hurtigt, fordi rørskæreren bliver drevet af en akku-boremaskine, som du nemt kobler til rørskæreren.
“Hvis du er en rutineret kloakmester, så kan du skære et kloakrør på 40-60 sekunder om morgenen, hvor du er frisk og udhvilet. Men sidst på dagen, hvor du er blevet træt og har ondt i kroppen, så bruger du måske 170 sekunder på at lave en skæring. Og det er jo ikke usædvanligt, at du skal lave 60-70 skæringer på en sag, og så kan du bare begynde at regne ud, hvor meget tid, du bruger – og tid er penge, ved du,” siger Brian Stryhn.

Georg Gearløs går i værkstedet

Egentlig var det bare meningen, at Brian Stryhn ville udvikle rørskæreren til sin egen forretning.
“Jeg tænkte, at der måtte være en smartere måde at gøre det på. Så jeg gik ud i mit værksted og begyndte at eksperimentere. Efter et par weekender havde jeg noget brugbart, men det var jo en anordning med kæder og knive, som skulle skærmes af, så jeg tog kontakt til et maskinværksted, som hjalp mig videre. I samarbejde fik vi så udviklet rørskæreren, så den overholder alle sikkerhedsreglerne. I første omgang lavede maskinværkstedet blot en enkelt prototype, som jeg kunne teste – og den brugte jeg så i 3-4 år. Jeg ville godt være helt sikker på, at alle børnesygdommene var udryddet, inden at vi eventuelt satte den i produktion,” siger Brian Stryhn.
Men efterhånden som Brian brugte rørskæreren rundt omkring på byggepladserne, begyndte andre kloakmestre at få øjne på fordelene.
“Rygtet begyndte jo at løbe om, at jeg havde den her maskine. Faktisk ringede de helt fra Jylland også for at få lov til at købe den. Det fik mig til at tænke over, hvordan jeg kunne få rørskæreren på markedet. Jeg vidste jo, at AO er en god butik for os kloakfolk, så jeg fik talt med Henrik Wulff og Thomas Christensen, og vi blev enige om, at AO selvfølgelig skulle have rørskæreren i butikken,” siger Brian Stryhn.
“Men det har været en lang proces – fra jeg fik ideen, og til rørskæreren er helt færdig er der gået 8-10 år. Det tager lang tid at udvikle sådan én.”