{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Stor, større, kinesisk

Kineserne er gået amok i byggerus. I byen Chengdu står verdens største bygning snart færdig. Og den er på alle måder bare for vild.

Det kan godt være, at det er folk i Dubai, der har udsigt til verdens højeste bygning, men i Kina kan de skam også det her med at skabe byggerier, der får plads i Guinness’ Book of Records. I hvert fald er de gået grundigt til værks i Chengdu, der med 14 millioner indbyggere er provinshovedstad i Sichuan i det vestlige Kina. Og nej, det er desværre nok ikke lige en turistdestination, med mindre du altså har lyst til at rejse efter at se monstrummet med dine egne øjne.
Bygningen har fået navnet New Century Global Center, og den åbner efter planen i april. Men lad os lige se lidt på de tal, som kineserne har præsenteret for byggeriet: 500 meter langt, 400 meter bredt og 100 meter højt.
Det er måske lidt svært at forholde sig til – men kloge hoveder har regnet ud, at Sydneys berømte Operahus kan stå inde i Global Center 20 gange, og at bygningen er tre gange større end det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, der tidligere havde titlen som verdens største bygning. Stadig svært ved at fatte størrelsen? Danmarks største indkøbscenter, Fields i Ørestaden, er på sølle 148.000 m2, Global Centers etageareal er på 1.700.000 m2.

Langt til vandet, intet problem!

Men hvad propper man så ind i sådan en gigantisk bygning, tænker du måske? Efter planen lidt af hvert – formentlig så meget forskelligt, at du kan opholde dig i centeret i et par år uden at få brug for at gå udendørs. Her er plads til to femstjernede hoteller, et par indkøbscentre, teater og biograf, restauranter og en skøjtebane. Nå ja, det er måske ikke så imponerende. Hvad så med den indendørs kunstige ”strand” på 5000 m2, hvor der både er indendørs rafting og endda en strandpromenade? Stadig ikke imponeret? Okay, så installerer vi da bare en skærm på 150 x 40 meter, som sørger for, at de kinesiske strandbabes har udsigt til en kunstig horisont med solnedgang og en forfriskende kølig brise. Jo, fantasien fejler ikke noget i Kina.