Find vores pakkeløsninger for ventilation

Læs mere

Restsalg af VAGA-produkter

Se de ekstra gode priser

Find vores pakkeløsninger for ventilation

Læs mere

Find vores pakkeløsninger for varmepumper

Se mulighederne

Find gode tilbud på værktøj

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på el og belysning

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på VA-varer

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på beslag

Se denne måneds tilbud

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Dansani - tilbuddet gælder kun i juli

Se tilbud

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Dansani - tilbuddet gælder kun i juli

Se tilbud
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger for ventilation

Læs mere

Restsalg af VAGA-produkter

Se de ekstra gode priser

Find vores pakkeløsninger for ventilation

Læs mere

Find vores pakkeløsninger for varmepumper

Se mulighederne

Find gode tilbud på værktøj

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på el og belysning

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på VA-varer

Se denne måneds tilbud

Find gode tilbud på beslag

Se denne måneds tilbud

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Dansani - tilbuddet gælder kun i juli

Se tilbud

Spar 10% på alt fra månedens leverandør Dansani - tilbuddet gælder kun i juli

Se tilbud
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Uddateret side

Denne side er ikke nyeste version af dokumentet.

Se nyeste version under Investor Relations

Etisk regelsæt for leverandører

AO’S etiske regelsæt for leverandører

Vi respekterer fundamentale menneskerettigheder og søger at fremme social retfærdighed, menneskelig værdighed samt ligestilling mellem mænd og kvinder. Det er et af vore mål, at vore leverandører gør det samme.

Underleverance: Vore leverandører skal opmuntre/få deres egne leverandører og underleverandører til at garantere, at de også stræber efter at leve op til principperne i dette regelsæt eller et lignende.

Arbejdstagerrettigheder:

1. Organisationsfrihed og retten til kollektiv forhandling: Vore leverandører skal anerkende og respektere ansattes ret til frit at forenes, organisere sig og føre kollektive forhandlinger i henhold til lovene i de lande, hvori de er ansat, samt ILO’s konvention om foreningsfrihed og beskyttelse af retten til at organisere sig (C 87, 1948) og ILO’s konvention om retten til at organisere sig og om kollektive forhandlinger (C.98-1949). Vi anerkender vigtigheden af åben kommunikation og direkte engagement mellem arbejdstagere og ledelse, og leverandørerne skal respektere arbejdstagernes ret til frit at organisere sig og til at kommunikere åbent med ledelsen med hensyn til arbejdsbetingelser uden frygt for chikanerier, intimideringer, straffe- og gengældelsesforanstaltninger eller anden indblanding.

2. Tvangsarbejde: Vore leverandører skal forbyde enhver brug af tvangsarbejde, gældsarbejde, uopsigelige arbejdskontrakter samt ufrivilligt fængselsarbejde. Vi forventer, at vore leverandører lever op til ILO’s konventioner om tvangsarbejde (C.29-1930) og afskaffelse af tvangsarbejde (C.105-1957). Alt arbejde, herunder overarbejde, skal være frivilligt, og arbejdstagerne skal frit kunne sige op med rimeligt varsel. Leverandørerne må ikke kræve, at arbejdstagerne skal udlevere myndighedsudstedt identifikation; pas eller
arbejdstilladelser som betingelse for ansættelse.

3. Børnearbejde: Vore leverandører skal som minimum overholde ILO-konventionen om minimumsalder (C.138-1973) eller ILO-konventionen om afholdelse fra og omgående afskaffelse af de værste former for børnearbejde (C.182-1999). Børn under den skolepligtige alder må ikke ansættes. Vi forventer derfor ikke, at vore leverandører har ansatte under 15 år eller 14 år, hvis den nationale lovgivning i det pågældende land tillader
dette. Desuden kræver vi, at alle unge arbejdstagere beskyttes mod enhver form for arbejde, som skønnes farligt eller virker forstyrrende på børnenes uddannelse, eller som måtte være til skade for børnenes sundhed eller deres fysiske, psykiske, sociale, åndelige eller moralske udvikling. Alle leverandører forventes også at overholde lovligt indgåede lærlingeprogrammer med uddannelse som formål samt alle love og forskrifter vedrørende
børnearbejde og lærlingeprogrammer.

4. Diskrimination: Vi tolererer ingen form for diskrimination i forbindelse med ansættelses- og beskæftigelsespraksis på grund af race, farve, religion, køn, seksuel orientering, alder, fysisk tilstand, sundhedstilstand, politisk holdning, nationalitet, social eller etnisk oprindelse, fagforeningsmedlemskab eller civilstand. I overensstemmelse med principperne fastsat i ILO’s konventioner om diskrimination (C.111-1958) og ligeløn (C.100-1951) modarbejder vi desuden forskelsbehandling med hensyn til uddannelse, forfremmelse og vederlag. 

5. Arbejdstid: Vore leverandører skal overholde gældende national lovgivning vedrørende arbejdstid. Arbejdstiden må aldrig overskride 60 timer pr. uge, inkl. overarbejdstid. Der kan dog ses bort herfra i nødstilfælde og usædvanlige situationer. Leverandørerne skal garantere, at alt overarbejde sker på frivillig basis og godtgøres i henhold til gældende overarbejdssatser. Leverandørerne opfordres til at garantere, at arbejdstagerne får et ugentligt fridøgn inden for hver periode på syv dage.

6. Aflønning: Vore leverandører skal som minimum efterleve alle gældende love og forskrifter vedrørende løn og arbejdstid, herunder bestemmelser vedrørende mindsteløn, overarbejde, akkordsatser og andre former for aflønning samt til at stille de personalegoder til rådighed, der er påkrævet ved lov.

Menneskerettigheder:

7. Menneskerettigheder: Vore leverandører skal støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder og sikre sig, at de ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne.

8. Chikane, brutal eller umenneskelig behandling: Vore leverandører skal skabe og opretholde et miljø, der behandler alle ansatte med værdighed og respekt. De forpligter sig til ikke at anvende trusler om vold eller andre former for verbal eller psykisk chikane eller misbrug. De forpligter sig ligeledes til at bekæmpe seksuel udnyttelse og seksuelt misbrug af ansatte. Der tolereres ingen former for brutal eller umenneskelig behandling, tvang eller
korporlig afstraffelse. Trusler herom må heller ikke forekomme.

9. Sundhed og sikkerhed: Vore leverandører skal sørge for sunde og sikre arbejdsforhold i henhold til al relevant lovgivning samt forskrifter og direktiver i det land, hvori de arbejder. Som minimum bør leverandørerne bestræbe sig på at implementere anerkendte arbejdsmiljøledelsessystemer og retningslinier som f.eks. ILO Guidelines on Occupational Safety and Health (ILO-OSH-2001), som kan findes på ILO’s website, www.ilo.org.

og som minimum skal leverandørerne sikre, at de ansatte har rimelig adgang til rent drikkevand og sanitære forhold, brandsikring, kriseberedskab og beredskabsplaner, hudbeskyttelsesmidler, tilstrækkelig belysning og ventilation, foranstaltninger mod arbejdsrelaterede skader og sygdomme samt maskinværn. Leverandørerne skal også garantere, at de samme standarder gælder for sovesale og kantinefaciliteter.

Miljø:

10. Miljø: Vi er certificeret efter DS/ISO 14001, og vi evaluerer vore leverandører på baggrund af en miljøvurdering. Vi forventer, at vore leverandører har en effektiv miljøpolitik og efterlever eksisterende miljøbeskyttelseslovgivning samt -forskrifter. Hvor muligt skal leverandørerne støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige anliggender, tage initiativer til at fremme større miljømæssig ansvarlighed og tilskynde til spredning af miljøvenlige teknologier.

11. Kemiske stoffer og sundhedsfarlige materialer: Kemiske stoffer og andre materialer, som udgør en fare, hvis de udledes i miljøet, skal identificeres og styres på en sådan måde, at der sikres en sikker håndtering, flytning, opbevaring, genindvinding eller bortskaffelse.

12. Spildevand og fast affald: Spildevand og fast affald, som fremkommer fra produktionen, industriprocesser og sanitære faciliteter, skal overvåges, kontrolleres og behandles som krævet inden udledning eller bortskaffelse.

13. Emission af luftforurenende stoffer: Emission af flygtige organiske kemikalier, aerosoler, ætsende stoffer, partikler, ozonnedbrydende kemikalier og biprodukter af forbrænding, som fremkommer fra produktionen, skal karakteriseres, overvåges og behandles som krævet inden udledning eller bortskaffelse.

14. Minimer affald, maksimer genbrug: Affald af enhver art, herunder vand og energi, skal reduceres eller elimineres ved kilden eller i kraft af metoder som f.eks. modificerende produktion, vedligeholdelses- og anlægsprocesser, materialeerstatning, konservering, genindvinding og genbrug af materialer.

Bestikkelse og korruption:

15. Korruption: Vore leverandører skal opretholde den højeste grad af moralsk og etisk adfærd, respektere national lovgivning og må på ingen måde være involveret i korruption, herunder pengeafpresning, svindel eller bestikkelse.