Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele
Vis alle produkter

Find vores pakkeløsninger i ventilationsuniverset

Se mulighederne

Må vi præsentere AO VAGA forsyning

Se muligheder og fordele
{{'{0} produkter' | aoStringReplace: result.Count}}

Din søgning gav desværre ikke noget resultat

Vi kunne desværre ikke finde noget ud fra søgningen: "{{searchString}}".

Prøv at søge efter nogle andre ord eller find varerne via kategorierne.

Søg varer


Du kan søge efter varenumre, EAN num, produktnavne og lign. 

Radiatorer

Radiatorer findes i mange forskellige udformninger og størrelser, og hos AO kan du få dem alle. Det gør det nemt at finde den rigtige radiator til opgaven.

Energioptimerede radiatorer til enhver bolig

Designmæssigt har radiatoren ændret sig en hel del siden det første patent på en radiator blev udstedt til i USA til en Mr. Gold i 1854. Det var et tungt arrangement af vandrør, som var samlet i en stålramme, som stod på gulvet. Senere kom støbejernsradiatorer og andre lige så tunge radiatortyper til. Vi skal helt hen til 1938, før den meget lettere stålpladeradiator kom til. Den blev opfundet af den danske producent Hudevad Radiator Design, som i dag ejes af den store engelske radiatorproducent Stelrad. De er i dag den største producent af radiatorer i Europa.

Stelrad radiatorer

Designet på stålpladeradiatoren har ikke ændret sig nævneværdigt siden den kom frem. Til gengæld er der sket en hel del med teknikken og udformningen inden i radiatorerne. Det har gjort dem væsentligt mere energiøkonomiske, lige som de er blevet endnu lettere at have med at gøre, når de skal sættes op. Samtidig er det også blevet nemmere at servicere og vedligeholde dem. Det skyldes især netop Stelrad, som siden starten i 1960 har været gode til at fange de forskellige design trends og energimæssige krav til varmeudnyttelsen, som har været oppe i tiden. Derfor kan du i dag få radiatorer i mange forskellige størrelser og design. Det gør det ekstra nemt at finde en radiator, som passer ind i kundernes bolig, uanset hvilken indretningsmæssig stil de kører.

Sådan vælger du den rigtige radiator

Når der skal vælges radiatorer til de enkelte rum i en bolig, er det vigtigt at se nærmere på
  • Antallet af vinduer– Vinduerne giver det største varmetab. Derfor er det en god ide at placere en radiator under hvert vindue. Så varmes eventuelt træk fra vinduerne op, lige som kuldegener fra vinduerne kan minimeres. Samtidig har højden fra gulvet og op til bunden af vinduet stor betydning for højden på radiatoren.
  • Rummets størrelse– Antallet af radiatorer skal naturligvis passe til størrelsen på rummet. Det findes der beregningsmodeller for. Men faktisk kan der skabes en stor besparelse på varmebudgettet ved at sætte en eller to ekstra radiatorer op. Det gør det muligt at sænke driftstemperaturen på centralvarmeanlægget – og reducerer risikoen for, at der opstår kolde områder i rummet.
  • Antal ydervægge– Antallet af ydervægge har også en stor indflydelse på valget af radiator. For varmetabet på ydervægge er større. Så jo flere ydervægge der er i et rum, jo flere eller større radiatorer er der brug for til at opvarme rummet.
  • Isoleringstykkelsen– Sidst, men ikke mindst, har tykkelsen på isoleringen i vægge – særligt ydervægge – lofter, og gulve stor indflydelse på, hvor meget varme der skal bruges i lokalet. Her kan en opgradering af isoleringen reducere kravet til antallet af radiatorer. Samtidig mindsker du risikoen for, at der opstår kondens på ydervæggene, så der bliver problemer med mug og skimmel.

Køb radiatorer hos AO

Skal du bruge radiatorer til dine kunder, finder du det største og mest varierede udvalg af Stelrad radiatorer hos AO. Samtidig er du sikker på, at du får radiatorerne til en god pris. Derved kan du få en bedre avance på radiatorerne, uden at du bliver dyrere end det lokale byggemarked. Så rul op til produktoversigten, find den rigtige Stelrad radiator til byggeprojektet, og bestil online i dag med direkte levering til kundens adresse. Du kan også bare køre forbi den nærmeste AO-butik, og hente radiatoren allerede i dag.